گلمحمدی یا گل سرخ در ایران دارای محبوبیت ویژه ایی است. در اروپا گلاب حاصل از این گل را با نام گل دمشقی میشناسند. از این رو این گلاب از دمشق به سمت اروپا رفته و به این نام معروف شده است. گلمحمدی در قدیم از زمان هخامنشی در فارس و از آنجا در زمان صفویه به سمت کوهپایه های کاشان منتقل شده است. بدین جهت خاک این منطقه گویی مناسب این گیاه است. از این رو بهترین اسانس را از گل و غنچه گلمحمدی اعلاء این منطقه میگیرند.
مشخصات غنچه اعلا گلمحمدی
چه مشخصاتی در تعیین غنچه گلمحمدی اعلا نقش دارد؟
- آب و هوا
- خاک
- نژاد نهال
- کود دهی
- فصل گلدهی پاییزه و بهاره
هر یک از این موارد در اسانس تولید شده در گیاه دخیل و تعیین کننده کیفیت گل میباشد.
اسانس،گلاب، و گلبرگ خشک و غنچه از محصولاتی میباشد که در صنایع عطرسازی، داروسازی، صنایع غذایی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
مصرف غنچه گلمحمدی اعلا به چه صورت است؟
گلبرگها و غنچه گلمحمدی اعلا تازه و خشک را میتوان به صورت دمنوش درآورده و میل کرد. روش دم کردن آن مانند دم گذاشتن چایی است، به میزان دلخواه گلمحمدی ریخته، مقداری آبجوش اضافه می کنیم بعد از ۵-۱۰ دقیقه دم میکشد.
از موارد مصرفی دیگر این محصول در صنایع غذایی استفاده آن به عنوان چاشنی به گوشت، شیرینی پزی ،پولکنبات، مربا، بستنی و گز و… میباشد.
گلمحمدی به همراه نعناع و خیار میتواند به عنوان یک میان وعده نیروزا و خوشمزه و مقوی باشد. مصرف دارویی آن در دردهای روماتیسمی، تقویت اعصاب، بیماری قلبی، تقویت معده، یبوست و بعضی از سردردها، نشاط آور و ضد افسردگی، ضد عفونیکننده و لطافت و شفافیت پوست و…. تاثیرگذار میباشد.
اسانس گلمحمدی در صنایع عطرسازی و داروسازی جزء ماده اصلی میباشد. زادگاه گلمحمدی ایران و خاور میانه بوده است. این گل در کاشان استانهای خراسان رضوی، سمنان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه و کرمان زیر کشت میباشد.
تولید بهترین غنچه گلمحمدی تازه صادراتی
در تولید غنچه گلمحمدی اعلا تازه باید به چه نکاتی توجه کرد؟
اولین شرط تولید محل تولید است. چرا که محل تولید در اسانس محصول نقش مستقیمی دارد. این گیاه معمولا در مناطق کوهپایهایی و اقلیم نیمه خشک و خشک دارای تابستانهای معتدل و خشک و دارای زمستانهایی سرد میباشد.
در کل گلمحمدی نسبت به شرایط نامناسب محیطی از قبیل شوری، سرما، فقر مواد غذایی خاک و کم آبی سازگاری دارد.
اما وجود خاک حاصلخیز، آبیاری منظم و کوددهی به موقع تاثیر مستقیم خود را گذاشته، به طوری که بازدهی آن در هکتار به ۵-۷ تن می رسد. از این رو میتوانیم بهترین غنچه گلمحمدی تازه صادراتی تولید نماییم.