غنچه گل محمدی ایرانی دارای خواص بسیار زیاد می باشد و همچنین دارای طعم و عطر بسیار عالی است. از همین رو در بسیاری از مواد غذایی، دسرها، دمنوش ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو قیمت غنچه گل محمدی ایرانی در سال ۹۹ بر اساس کیفیت مشخص شده است و در مراکز خرید گیاهان دارویی و عطاری ها در دسترس خریداران قرار گرفته است.
مراحل کشت غنچه گل محمدی
گل محمدی یکی از انواع گیاهان گلداری می باشد که به دلیل اینکه دارای گل های خوشبو و معطر می باشد، بسیار از محبوبیت خاصی برخوردار است .
برای کشت این گیاه ابتدا حفره هایی را در زمین ایجاد میکنند و در آن کود حیوانی می ریزند و هنگامی که زمین آماده کاشت شد؛ نهال این گیاه یا پاجوش هایی را که در کنار ریشه گیاهان قدیمی وجود دارد، از گیاه جدا کرده ( باید این کار در فصل زمستان انجام شود) و در این حفره ها قرار می دهند.
هنگامی که نهال یا پاجوش کاشته شد، بلافاصله باید آن را آبیاری کنند. آبیاری در سالهای اولیه در هفته یک بار و یا دو بار می باشد و با توجه به شرایط آب و هوایی آن منطقه آبیاری را انجام میدهند و بعد از مدتی آبیاری را با توجه به نیاز گیاه انجام می دهند و هنگامی که گیاه آماده گل دادن شد، وقتی گل ها در مرحله غنچه هستند، غنچه گل محمدی را از آن جدا می کنند و اجازه می دهد که در یک شرایط مناسب این غنچه ها خشک شوند و بعد از اینکه آماده شدند، به بازار عرضه می شوند و در دسترس خریداران قرار می گیرند.
چگونگی تولید غنچه گل محمدی
کشت غنچه گل محمدی در زمین هایی صورت می گیرد که دارای شیب باشند و همچنین سنگلاخ وجود داشته باشد و بسیاری از کشاورزان این گیاه را در کنار گیاهان دیگری که به صورت خودرو هستند، کشت می کنند.
هنگامی که نهال های گل محمدی رشد خود را انجام دادند. شروع به گل دادن می کنند. در مرحله گل دهی که معمولاً از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد، مراقبت از این گل ها باید به گونهای باشد که غنچههای آن بدون آب نمانند و آبیاری آن ها به موقع صورت بگیرد و قبل از اینکه غنچه ها باز شوند، آن ها را از شاخه جدا میکنند و تولید غنچه گل محمدی آغاز می گردد. به صورت ارگانیک و یا در کارخانه ها این غنچه ها را خشک می کنند و با توجه به خواص بی شماری که دارند به بازار عرضه می کنند.